Zeef de bloem in een mengkom en meng de gist erdoor. Voeg het water, de margarine en het zout toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken eerst op de laagste en daarna op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een deeg.
Baktijd: 15 - 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Dek het foccacia deeg af en laat het 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Bestrooi het foccacia deeg met bloem, neem het uit de mengkom en kneed het op het werkvlak nogmaals goed.
Verdeel het foccacia deeg in 12 stukken en rol deze uit tot ovale deegvormen. Leg de vormen op een ingevette bakplaat en maak met de steel van een pollepel kuiltjes in het deeg.
Bestrijk de focaccia met olijfolie en bestrooi ze met oregano en tijm. Schuif de bakplaat in de oven en bak de focaccia goudbruin.
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood
Brood