Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee 2 verschillende formaten bakblikken (bv 24 en 18 cm). Kun je de springvormen naast elkaar bakken, dan kun je de taarten in een keer bakken. Anders kun je het beste de taarten om en om bereiden.
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Maak de botercrème zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd beide taarten in 3 delen zodat je op 2 lagen een vulling kunt smeren. Smeer op 1 laag ongeveer 1-2 cm botercrème. Leg 1 laag taartdeel er weer op en smeer op de 2e laag een lekkere jam. Dek af met laatste deel taart. Smeer daarna de taarten af met botercrème.
Bekleed de taart met een kleur marsepein of fondant naar wens. Gebruik chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Prik in de onderste taart een aantal chocoladesticks waarop je de andere taart vast zet.
Neem de tijd hiervoor, maak deze paar dagen van te voren. Snijd 12 gelijke stroken uit van 2*12 cm. Plak de uiteinden aan elkaar met water of eetbare lijm zodat je lussen krijgt. Laat deze lussen drogen. Maak ook een rondje waarop je de lussen kunt plakken. Plak de eerste laag lussen op het rondje als alles opgedroogd is. Knip eventueel de uiteinden beetje bij met een schaar. Daarna kun je de 2e laag lussen erop plakken. Ondersteund door keukenpapier kun je het laten drogen. Je kunt de strik goed afgedekt bewaren als deze opgedroogd is in een plastic zak.
Versier verder de taart naar wens en plaats de strik op de bovenste taart.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart