Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Bekleed de hartvormige bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.
Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de biscuitbodem voor de Happy Valentijnstaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Verwijder na 10 minuten de hartvormige bakvorm en leg de taart ondersteboven op een rooster om verder af te koelen.
Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.
Voeg de hazelnootpasta toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige hazelnoot-botercrème.
Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in twee gelijke helften. Vul de taart met de aarbeienjam en de helft van de hazelnoot-botercrème.
Bestrooi vervolgens het werkblad met een handje bloem. Rol de witte chocoladefondant uit tot een plak van ca. 2 mm dik.
Gebruik een spatel om de overige botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje.
Gebruik een spatel om de overige hazelnoot-botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje. Bekleed hierna de taart met de plak witte chocoladefondant.
Rol nu het bruine chocoladefondant uit tot een plak met een dikte van ca. 2 mm. Steek hier met het hartsjabloon hartjes uit.
Bekleed tot slot jouw taart met de bruine choco fondant hartjes.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart