Verwarm de oven voor. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak de kom en de garden vetvrij met citroensap.
Baktijd: 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C
Temperatuur heteluchtoven: 130 °C
Klop in de kom de eiwitten met de mixer in 2 minuten los. Klop daarna op de hoogste stand het schuim tot zachte, omvallende pieken. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel tot het gaat glanzen.
Zeef de maïzena boven de kom. Sprenkel het citroensap en ½ flesje aroma erover en spatel dit door het schuim. Schep met een dessertlepel 36 toefjes eiwitschuim in rijen op de bakplaten, 2 cm uit elkaar.
Schuif de bakplaten helemaal bovenin en helemaal onderin de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 125°C, (hetelucht 100°C, gasovenstand 1) en bak de schuimkoekjes 30 minuten. Schakel de oven uit, maar laat de schuimpjes in de oven staan en laat ze minstens vier uur drogen in de gesloten oven.
Haal ze met een groot mes voorzichtig los van het bakpapier. Bestrijk steeds twee schuimkoekjes van dezelfde kleur met aardbeiensaus en plak ze tegen elkaar aan.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes