Doe de biscuitmix, de eieren en 50 ml water in een beslagkom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag. Vul de springvorm met de biscuittaartmix.
(tip: vul evt. 3 vormen van 18 cm/ baktijd 20-25 minuten) Bak de taart in ca. 30-40 minuten af.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Doe 500 ml koude melk, vanilla pasta en de mix voor de banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.
Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Snijdt de biscuittaart horizontaal in drie delen. Begin met het opbouwen van de taart.
Leg een laag op een bord of onderlegger en spuit een ring van botercrème. Vul de cirkel met de banketbakkersroom. Leg een tweede laag op de banketbakkersroom en druk voorzichtig aan. Spuit opnieuw een cirkel van botercrème op de biscuit. Vul de cirkel met de lemon curd. Maak de dripcake af met de laatste biscuit laag.
Bestrijk de taart met de botercrème. Strijk de taart af. Laat de taart minimaal 1 uur in de koelkast staan en bestrijk de taart opnieuw met de botercrème. Zet de taart terug in de koelkast voordat de ganache op de taart gaat.
Smelt de smeltchocolade au bain-marie en voeg vervolgens de slagroom toe. Meng de beide ingrediënten goed door elkaar en laat het afkoelen tot het dik genoeg is om te verwerken. Test dit b.v. aan de zijkant van de kom.
Neem de taart uit de koelkast en breng in cirkels de ganache op de taart aan. Maak als laatste de drips aan de zijkant van de taart en laat de taart nog 15 minuten rusten. Versier de taart als laatste met vers fruit.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart