Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm goed in met boter of margarine en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik Dr. Oetker Bakspray.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Doe de mix voor taartbodem samen met de eieren en het water in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het geheel op de hoogste (turbo) stand in ca.5 minuten tot een luchtig beslag.
Voeg de gezeefde cacaopoeder toe en meng deze op de laagste stand in ongeveer 1 minuut door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en verdeel het over de vorm. Bak de bodem in ca. 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taartbodem ca. 10 minuten afkoelen, verwijder de rand. Leg de taartbodem onderste boven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taartbodem goed afkoelen.
Schenk de chocolade ganache over de double chocolate taart. Laat geheel afkoelen en verwijder de vorm.
Plak hier direct de luchtige chocolade bolletjes op. Begin onderaan met een rand bolletjes en plak zo de taart helemaal vol.
Verhit de slagroom, let goed op dat het niet kookt!
Hak de chocolade in stukken. Voeg de stukken chocolade toe aan de warme slagroom. Laat het 1 minuut staan en roer daarna tot de chocolade helemaal is opgelost.
Zet de ganache in de koelkast totdat het de gewenste dikte heeft. Hoe langer de ganache in de koelkast staat, hoe steviger deze wordt.
Spatel als de ganache de gewenste dikte heeft de mascarpone door de ganache (bijvoorbeeld na een dag) en zet apart tot de taart gebakken is.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart