Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Opstijftijd: 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.
Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels.
Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de Disco over in een schaaltje en leg de lollystokjes klaar.
Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.
Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur
Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje.
Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.
Doop het bolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers.
Strooi Disco over de cakepop en dip daarna de cakepop in de Disco om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden. Doe dit met alle cakepops. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand.
Vergelijkbare recepten
Cakepops
Cakepops
Cakepops