Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm van 20 cm in. Maak het beslag van één verpakking en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taartbodem na het bakken goed afkoelen. Maak de bakvorm schoon.
Baktijd: ongeveer 30 - 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 170 °C
Maak het beslag van de tweede verpakking Biscuitmix en voeg hier 2-3 eetlepels cacaopoeder aan toe. Vet de bakvorm opnieuw in en bak de choco taartbodem. Laat ook deze na het bakken goed afkoelen.
Keer de taarten om en snijd de bollingen eraf met een taartzaag. Zorg dat beide taarten even hoog zijn. Snijd nu beide taarten in 2 gelijke lagen. Leg eerst alle vanille-lagen van elkaar af. Zoek 3 maten ringen uit die elk dezelfde afstand van elkaar verspringen qua grootte. Steek hiermee uit beide vanillecake-lagen 3 cirkels. Leg dan alle chococake-lagen van elkaar af. En snijd daar ook drie cirkels uit.
Nu ga je de ringen mixen. Dus leg een ringen vanille cake in de chococake ringen en anderom. Zo krijg je weer nieuwe taartlagen alleen met om en om vanille en chocolade. (zie foto). Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk elke laag cake met een dunne laag. Leg de lagen op elkaar met om en om vanille en choco aan de buitenkant.. Als je het goed hebt gedaan heb je vier cakelagen zoals op de foto.
Smeer je de cake af met de botercrème en dan je hebt een Dambord Cake. Als je de dambord cake aansnijdt zie je aan de binnenzijde de blokjes zoals op een dambord.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart