Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.
Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.
Baktijd: 22 Minuten
Laat de cupcake afkoelen op een rooster.
Leg het zakje in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur voorzichtig over cupcakes. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad.
Bestrooi de glazuur met de Dr. Oetker Nederland Mix. Knip hiervoor strookjes bakpapier van 1.5 centimeter breed. Plak deze rechtop (in een lus) in het midden van de cupcakes.
Bestrooi de bovenkant van de cupcakes met rood strooisel en de onderkant met blauw strooisel. Verwijder het strookje bakpapier. Bestrooi als laatste met de witte strooisels het midden van de cupcakes.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes