Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het beslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad geheel. Verdeel het beslag vervolgens met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcakes drukt en deze gelijk weer uitdeukt.
Baktijd: 22 Minuten
Laat de cupcakes afkoelen. De cupcakes zijn nu gereed om te decoreren.
Klop de boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de Mix voor de Botercrème toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg een paar druppels rode kleurstof toe zodat de crème lichtroze wordt. Vul de spuitzak met het spuitmondje en de botercrème.
Maak mooie toeven door in het midden te beginnen. Draai een rondje erom heen en draai er nog een rondje crème op.
Snij de aardbeien door de helt en leg met de snijkant op de botercrème.
Print het sjabloon uit. Kleur de figuurtjes in en knip ze uit. Plak ze vervolgens met plakband op de cocktailprikkers en steek de prikkers in de cupcakes.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes