Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Let op: de eetbare vormpjes kun je niet gebruiken in een cupcakebakblik. Zit de cupcakes op een bakplaat, bij voorkeur met bakpapier.
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Maak de botercreme volgens de bereidingswijze op het zakje. Verdeel de botercreme over twee schaaltjes.
Zorg dat de botercreme onderin de spuitzak komt door te wrijven en daardoor de lucht eruit te persen. Dit doe je om luchtbellen tijdens het spuiten te voorkomen.
Doe een schaaltje botercreme in een spuitzak. Dop een sateprikker in de rode of blauwe kleurstof en steek hiermee in de botercreme, zodat er gekleurde strepen ontstaan.
Maak een toef van buiten naar binnen op de cupcake. Dit doe je als volgt. Zet de spuitmond aan de buitenrand bovenop de cupcake en zorg dat je met één hand de spuitzak omsluit en daardoor met die hand gelijkmatig knijpt zodat een gelijkmatige stroom van botercreme uit de zak komt. Ga aan het eind een beetje omhoog en je hebt een mooie toef.
Maak de spuitzak goed schoon en maak de botercreme in een ander kleurtje. Versier de andere helft van de cupcakes met deze creme.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes