Maak de gelatinebollen een dag van te voren (24 uur droogtijd). Blaas een waterballon op tot een bolletje van 2-3 centimeter. Knoop dicht en plak de ballon met plakband aan een satéprikker of rietje.
Maak zoveel ballonstokjes als je cupcakes wilt maken. Doe de gelatinepoeder in een bakje en schenk er 4 eetlepels koud water over. Roer heel voorzichtig door, probeer geen luchtbellen te maken. Laat het gelatinemengsel een half uurtje staan en verwarm het dan 10 seconden in de magnetron, de gelatine lost dan op.
Roer heel voorzichtig door en roer er dan meteen een paar druppels kleurstof door. Als de gelatine nog helemaal niet is opgelost, zet je het bakje nog 5 seconden in de magnetron. Doe dit tot vrijwel alle gelatine is opgelost, een eventueel hardnekkig klontje kun je er met een vork uit vissen.
Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur en doop er dan steeds een ballon in zodat die bedekt is met een dun laagje gelatine. Hou rondom de knoop van de ballon een halve centimeter vrij. Zet de ballonstokjes in een hoog glas om te drogen. Wil je een intensere kleur, doop de ballonnen dan nogmaals in de gelatine.
Als de gelatine te dik wordt om in te dopen, verwarm het dan weer 5 seconden in de magnetron. Laat de gelatinebollen minstens 24 uur drogen.
Knip dan met de punt van een schaar de ballon vlak bij het knoopje stuk en trek heel voorzichtig de ballon uit de gelatinebol. Bewaar de bollen, tot gebruik, vochtvrij in een blik of afsluitbaar bakje
Maak het beslag en bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je de eetbare cupcake vormpjes, zet deze dan op een vel bakpapier op de bakplaat. Zo voorkom je dat ze aan de bakplaat blijven kleven. Laat de cupcakes afkoelen.
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje, meng een paar druppels roze kleurstof door de crème.. Spuit er een flinke toef topping op de cupcakes en versier met de gelatinebollen en roze parels.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes