Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop (of plaats de cakevormpjes in een muffin bakblik). Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Klop het cupcakebeslag met de mixer in 60 tellen (of 1 minuut) op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar en goudgeel. Je controleert of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken (pas op: heet!). Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.
Na het afkoelen zijn de cupcakes klaar om te versieren. Klop in een beslagkom de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 60 tellen (of 1 minuut) glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ongeveer een 30 seconden op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.
Klop de massa in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Print de monsters uit op een vel papier. Kleur ze mooi in. Knip ze uit en plak ze met een stukje plakband op een satéprikker.
Doe de botercrème in een spuitzak. Spuit mooie toeven op de cupcakes en versier de toeven met de regenboogmix. Prik als laatste de monsters in de cupcake!
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes