Koop ijshoorntjes (supermarkt of snoepwinkel) liefst met een platte onderkant, dat werkt straks prettiger als je de cupcakes ijsjes gaat versieren. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vet de holletjes van het cupcakeblik in met wat zonnebloemolie. Gebruik hiervoor een stuk keukenpapier. Zorg ervoor dat er een klein laagje olie op het blik komt, maar er geen 'plasje' in het vormpje ligt.
Vul de holletjes van het bakblik met dezelfde hoeveelheid beslag waarmee je normaal gesproken een papieren vormpje vult. Dat is net iets meer dan de helft van het vormpje.
Vul ook de ijsbekertjes met een klein beetje beslag en zet ze omgedraaid op het cupcakebeslag. Duw het ijsbekertje een beetje aan. Bak de ijsjes cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar.
Baktijd: 24 Minuten
Laat na het bakken de cupcakes eerst goed afkoelen. Haal daarna met behulp van een lepel de cupcakes heel voorzichtig uit de vormpjes. Trek niet aan de ijsbekertjes, want dan laat de cupcake erin los! Snijd met een grof mes de cupcakes een beetje bij zodat het egale 'bolletjes' worden.
Verwarm de Choco Dip in de magnetron of au-bain-marie. Houd de cupcake boven het bakje en verdeel met een lepel de vloeibare chocolade langzaam over de cupcake. Draai de cupcake af en toe zodat alle kanten goed bedekt zijn met de chocolade. Dip de cupcake niet in de chocolade! Want als de chocodip wat dikker is, trekt deze de cupcake van het ijsbekertje!
Strooi met een lepel het strooisels over de nog zachte chocodip. Je kunt de cupcake ook dippen in het strooisel, maar kijk ook hier uit, doe dat heel voorzichtig.
Spuit van botercrème een toef 'softijs'. Versier met Dr. Oetker Decoratiebloemetjes en strooisel.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes