Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en breek de cookies and cream koekjes tot ongeveer 1 cm per stukje. Voeg deze en de chocolate chips toe aan het ijs en vries in. Dek het af met huishoudfolie.
Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de glaasjes en versier de ijsjes met overige cookies and cream stukjes.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes