Verwarm de oven voor. Bekleed een muffinvorm met 12 cupcakevormpjes.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Maak de cupcakes volgens de instructie op de verpakking. Voeg cacaopoeder toe aan je beslag en mix totdat het een geheel is.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 12 cupcakevormpjes. Bak de cupcakes ongeveer 22 minuten goudbruin. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes en leg ze op een rooster om volledig af te koelen.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Leg 12 oreokoekjes opzij en vermaal de rest van de oreokoekjes tot fijne kruimels. Zet apart.
Klop de mascarpone op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de cream cheese frosting iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de cream cheese frosting gemengd kan worden. Klop het in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige cream cheese frosting. Schep hierna de Oreo kruimels door het beslag.
Doe de botercrème in een spuitzak en knip een gaatje van 1 cm van het uiteinde. Spuit een toefje botercrème op elke cupcake en werk af met een oreokoekje bovenop de cupcake – plaats de oreokoekjes er vlak voor het serveren op, want ze worden zacht in de botercrème.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes