Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Doe 40 gram margarine in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer met deeghaken. Voeg de koekjesmix en 25 gram water toe en meng het geheel met een mixer met deeghaken.
Rol het deeg uit tot een plak van circa 35 x 25 cm, gebruik hierbij eventueel een beetje bloem. Snijd het deeg in repen van 3 bij 7 cm en leg zo op de bakplaat, houd circa 1 cm afstand tussen de deegplakjes.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar op de aangegeven temperatuur in het midden van de oven Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen.
Baktijd: 15 Minuten
Voeg 15 gram margarine toe in een beslagkom en klop het met de mixer glad en romig. Let op! Klop het niet te luchtig.
Voeg vervolgend de crememix en 5 gram water toe en mix gedurende circa 1 minuut op de laagste stand.
Mix vervolgens gedurende circa 2 minuten op de middelste stand tot een stevige crème.
Smeer met behulp van een mes of lepel een beetje crème aan de onderkant van de cookie, druk er vervolgens voorzichtig een cookie op om zo een perfecte Cookie & Cream bar te maken.
Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het zakje in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over het gebak. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad. Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.
Als je het glazuur wilt versieren met bijvoorbeeld Dr. Oetker strooidecoratie, doe dit dan direct nadat het glazuur op het baksel is aangebracht. Of versier de bars met strepen witte glazuur.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes