Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. op de aangegeven temperatuur. Druk de geperforeerde randen van de meegeleverde bakvorm naar beneden.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en 100 ml cola toe toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.
Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Laat de brownie volledig afkoelen.
Rasp de helft van de citroen. Gebruik voor dit recept de helft van het zakje Mix voor Luchtige botercrème (ca. 50 g), weeg dit af. Klop de zachte boter samen met de citroenrasp op de laagste stand met de mixer in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de cola en de afgewogen mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Verdeel de botercrème over de brownie. Versier de cola brownies met colaflesjes en halve schijfjes citroen.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies