Verwarm de oven voor. Pak een springvorm van 24 centimeter doorsnede. Haal de ring eraf, leg bakpapier op de bodem en klik de ring er weer op. Bakpapier dat uitsteekt kun je even wegknippen. Vet de binnenkant van de ring in met een klein beetje boter of bakspray. Doe de Wolken mix in een kom, doe de eieren erbij en schenk de slagroom erbij. Roer met de mixer even door op de laagste stand. Zodra alles goed gemengd is zet je de mixer op de hoogste stand en mix drie minuten tot een luchtig, smeuïg geheel.
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Was de blauwe bessen, verdeel ze over het beslag en schep rustig door met een spatel. Was 100 gram rode bessen (50 gram houd je apart voor de garnering), verdeel ze over het beslag en schep weer rustig door met een spatel. Doordat het beslag super luchtig is en de bessen in verhouding zwaar, zullen ze bijna allemaal naar de bodem zakken. Maar dat is niet erg! Je zult zien dat je een citroencake krijgt met een soort jamlaagje onderin, erg lekker :). Schenk het beslag nu in de springvorm en strijk glad met de spatel. Verdeel met een zeefje 1/4 van de poedersuiker uit de Wolken-doos over de taart.
Zet op een rooster onderin de oven en bak in 50-55 minuten goudbruin en luchtig. De taart is klaar als je er een satéprikker insteekt die er weer droog uitkomt. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster en maak dan af met de overige poedersuiker. Eigenlijk is -ie nu ready to eat, maar wij gaan 'm nog een klein beetje versieren!
Spuit met slagroom een hart op de bovenkant van de taart en 'plak' hier de overige rode besjes op, zodat je een mooi rood hart krijgt.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart