Verwarm de oven voor. Zet de cakevormpjes in een muffinbakplaat. Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker en Citroenrasp toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe. Klop het mengsel tussendoor steeds glad. Zeef bloem, Custard, Backin en zout. Klop het bloemmengsel met de karnemelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag. Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag (met bijv. een ijsschep). Bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven.
Baktijd: 20 - 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Maak de kom en de garden schoon en vetvrij. Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook. Klop de eiwitten in de kom tot een wit schuim dat al een beetje stevig wordt. Zet de kom op de pan met kokend water. Voeg het citroenrasp al kloppend toe. Voeg al kloppend beetje voor beetje de suiker en maizena toe, tot het schuim mooi gaat glanzen en de pieken stijf zijn. Schep het schuim in een spuitzak met stervormig mondje.
Neem de cupcakes uit de oven. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terug veert. Verhoog de oventemperatuur naar 185°C. Spuit op elk cupcakes een toef citroenschuim. Bak de cakejes nog ca. 5 minuten of tot het schuim iets gaat kleuren. Neem de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes