Versier de citroen kwarktaart eventueel met toefjes slagroom en verse vruchten.
Leg het bijgevoegde vel bakpapier op de bodem van de springvorm en bevestig de rand erop.
Smelt de boter in een pannetje en haal het van het vuur. Voeg de kruimelbodemmix toe en meng het goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan met een lepel.
Plaats de vorm in de koelkast gedurende ongeveer 10 minuten om het mengsel te laten opstijven.
Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Schenk het citroen kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de citroen kwarktaart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart