Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer.
Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg. Meng de chocolate chips erdoorheen.
Rol het deeg uit tot een staaf van 20 cm en snijd deze in 8 plakken. Leg de plakken vervolgens op de bakplaat.
Plaats de bakplaat in het midden in de voorverwarmde oven en bak de Cookies Chocolate Chips in ongeveer 10 minuten gaar. Let op: de koeken zijn nog zacht, als je ze uit de oven haalt.
Laat de koeken eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen, daarna nog 30 minuten op een rooster.
Baktijd: 10 Minuten
Maak ondertussen het ijs. Neem een diepvries bewaardoos van minimaal 1 liter inhoud. Zorg voor voldoende plaats in de diepvries zodat de bewaardoos mooi recht kan staan.
Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Zodra de cookies zijn afgekoeld, maak dan een klein bolletje vanille-ijs en leg dit op de bodem van een cookie. Leg er een tweede cookie bovenop en druk zachtjes aan om vast te houden.
Strijk de contouren van het ijs glad met een mes of spatel.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes