Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Mix 200 gram boter met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een romige massa.
Voeg nu één voor één de eieren toe en blijf tussendoor goed doormixen.
Zeef het meel en spatel dit samen met de cacaopoeder door het beslag heen.
Hak de pure chocolade in stukjes en roer door het beslag heen. Houd een beetje over voor de versiering.
Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier en giet het beslag hierin (ik heb een cakeblik van 25 cm gebruikt).
Bak de chocoladecake in ca. 50 min gaar.
Baktijd: 50 Minuten
Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.
Mix vervolgens de resterende (zachte!) boter, poedersuiker en mokkapoeder door elkaar tot een romige frosting.
Snijd de afgekoelde chocoladecake in 3 lagen. Besmeer de onderste laag met de helft van de mokkafrosting.
Leg hierop de 2e cakelaag en besmeer deze met de Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Chocolade.
Leg dan de laatste laag erop en besmeer met de overige mokkafrosting. Maak af met wat chocoladestukjes.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake