Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Baktijd: 0 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Smelt de boter en de pure chocolade (al roerend op laag vuur of in de magnetron) tot net vloeibaar en roer het tot een egaal mengsel. Klop de eieren met de suiker en Vanillesuiker in 3 minuten dik en lichtgeel. Voeg, al kloppend, de gesmolten boter met chocolade toe en klop het glad.
Zeef de bloem, Backin, zout en cacao boven de kom en spatel het rustig door elkaar. Schep met een juslepel rondjes beslag van ca. 5 cm op het bakpapier, houd ca. 5 cm onderlinge afstand aan. (Bak eventueel in meerdere rondes).
Bak de whoopies in 10 minuten gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Smelt de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje. Dip de helft van de koeken met de bolle bovenkant in de Chocoglazuur en laat het wat afdruipen.
Klop de slagroom stijf met de aardbeiensaus en de Klop-Fix en schep het in de spuitzak. Spuit op de vlakke kant van de overige koeken een toef aardbeienroom. Leg de geglazuurde koeken erop en druk ze wat aan.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes