Maak en bak de Sachertorte volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Baktijd: 45 - 50 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Bak de Wolken Vanille taart volgens de aanwijzing op de verpakking.
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de zakjes. Bij de ene helft botercrème voeg je aan het einde 1 tl Vanille Aroma toe. Door de andere botercrème meng je aan het einde 1 zakje Cake & Taart Vulling Choco.
Draai de afgekoelde Sachertorte om zodat je een mooi strakke bovenkant hebt. Snijd de Sachertorte horizontaal, zodat je twee gelijke lagen hebt. Bestrijk de onderste laag met ongeveer tweederde van de abrikozenjam. Leg de andere taart helft hier weer op. Snijd deze Sachertorte taart nu verticaal door zodat je twee halve cirkels hebt. Bestrijk één halve taart aan de bovenkant met abrikozenjam en zet de andere helft er bovenop, zodat je een hoge halve taart hebt.
Doe dit ook met de Wolkencake. Deze vul je alleen met vanille botercrème in plaats van abrikozenjam.
Bestrijk de halve Sachertorte rondom met de met chocolade-botercrème. Rol de Dr. Oetker Choco Fondant Bruin uit op het werkblad in een ovale vorm. Snijd een lange kant strak af met een mesje. Bekleed de Sachertorte hiermee, leg het strak afgesneden stuk tegen de rechte kant van de halve cirkel. Zo krijg je een mooie strakke lijn. Snijd het overtollige fondant aan de onderzijde af.
Bestrijk de Wolkencake rondom af met de overgebleven vanille-botercrème. Rol het Dr. Oetker Choco Fondant Wit en bekleed de taarthelft net zoals de Sachertorte.
Gebruik de restjes botercreme om de zijkant van de chocoladetaart te versieren met kleine toefjes. Decoreer naar smaak met chocoladesticks, bolletjes, reepjes etc. Versier de vanilletaart met de decoratiebloemetjes. Deze plak je vast met een beetje botercreme.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart