Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 230 °C
Temperatuur heteluchtoven: 210 °C
Vet de vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem of vet royaal in met bakspray. Plaats de vormpjes op de bakplaat (niet op een rooster).
Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Leg het zakje chocoglazuur uit de verpakking 10 minuten in een kom of pannetje met heet water.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 230 °C
Temperatuur heteluchtoven: 210 °C
Doe de lava cake mix met de eieren in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Haal het zakje chocoglazuur uit het warme water en roer het vloeibare glazuur met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Baktijd: 8 - 10 Minuten
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de lava cakejes in 8 tot 10 minuten. Leg tot slot een marshmallow op elk vormpje en bak nog 2 minuten mee in de oven. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt.
Geef de finishing touch aan je lavacakes door ze te versieren met feestelijke kerstsprinkles. Laat de cakes vervolgens voorzichtig iets afkoelen, zodat de smeuïge binnenkant perfect tot zijn recht komt. Verwijder voorzichtig de vormpjes en serveer deze heerlijke traktatie direct aan je gasten!
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake