Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Snijd de chocoladecake in plakken van ca. 1½ cm dikte. Snijd de plakken cake zo bij, dat ze met elkaar de hele bodem bedekken. Bestrijk de cakeplakken aan één kant dun met gelei uit het blikje kersenvlaaivulling. Leg de plakken cake met de bestreken kant naar beneden op de kruimelbodem. Zorg dat de hele bodem met cake bedekt is. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een (glazen) schaal(tje). Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hang of zet de schaal met chocolade in of op de pan, zet het vuur half en laat de chocolade voorzichtig smelten. Het moet gemakkelijk vloeibaar zijn.
Klop de slagroom met een mixer op tot dat deze bijna stijf is. Voeg de kwark, het water en de taartmix uit het pakket toe. Meng het kort met de mixer op de laagste stand en daarna ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Roer de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed tot een gladde massa. Verdeel het over de cakebodem en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart circa 3 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de taart voor het serveren met de overgebleven kersenvlaaivulling.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart