Zo maak je het Chocolade-karameltaartje met pinda’s (vegan):
Verwarm de oven voor en vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray.
Meng de bloem met de cacao en Dr. Oetker Backin in een kom. Voeg de margarine, agave siroop, zout en ongezoete sojadrink toe en mix het met de mixer met garden tot een gladde massa.
Schep de stukjes chocolade erdoor en giet het mengsel in de springvorm en strijk het glad.
Plaats de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het vegan chocoladetaartje in 25 minuten gaar. Je kunt na het bakken met een vorkje in het midden van de taart prikken om te kijken of deze gaar is. Is het vorkje schoon, dan is de chocoladetaart gaar.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Laat de chocoladetaart afkoelen en verwijder de springvormrand. Snijd even met een mesje langs de rand, zo weet je zeker dat de vegan taart het heel uit komt.
Ondertussen maak je de karamel met pinda’s. Schenk de agave siroop in een steelpan en breng dit langzaam aan de kook. Voeg vervolgens de margarine toe en laat deze al roerend smelten. Giet langzaam de ongezoete sojadrink erbij en blijf goed roeren. Laat het twee minuten koken, terwijl je het goed door roert. Voeg de pinda’s toe, meng het geheel goed en haal het van het vuur af.
Snijd de vegan chocoladetaart op de onderkant van de springvorm in twee lagen en haal de bovenste laag er af. Zet de springvorm rand er weer terug op en giet het karamel-pindamengsel in de taartvorm. Verdeel het gelijkmatig. Leg nu de bovenste chocolade laag terug op de chocoladetaart.
Smelt nu 80 g chocolade en meng dit met 2 el agavesiroop en de ongezoete sojadrink.
Als de karamel een beetje is afgekoeld , haal je de springvorm weer voorzichtig van de chocoladetaart. Schenk vervolgens het chocolade mengsel erover uit en de vegan taart is klaar.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart