Verwarm de oven voor. Zet de Cakevormpjes in een muffinbakplaat.
Baktijd: 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Laat de amarenakersen uitlekken, vang de siroop op. Snijd de kersen fijn.
Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de bruine basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door. Zeef bloem, cacao, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.
Schep de fijngehakte kersen door het cupcakesbeslag. Vul de Cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.
Zeef de poedersuiker. Klop de boter, siroop en roomkaas met de mixer op de middelste stand in 3-4 minuten luchtig. Zet de mixer in de laagste stand en voeg in 4-5 keer de poedersuiker toe. Klop dan met de mixer op de hoogste stand het mengsel luchtig.
Spuit of schep de cupcakes met een spatel een flinke dot roomglazuur en decoreer met Suikerfiguurtjes.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes