Hak de chocolade grof en laat het (au bain marie) smelten op laag vuur. Was de courgette en rasp hem fijn. Plaats de bakvormpjes op een rooster of in muffin bakblik. Verwarm de oven voor.
Baktijd: 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Meng met een garde de bloem, geraspte courgette, 2 eieren, 110 g suiker, 175 ml olijfolie , geraspte sinaasappelschil, Backin en Backing Soda tot een samenhangend deeg.
Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en roer het even door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Schuif het rooster in de oven. Bak de chocolade-courgette muffins in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat na het bakken de muffins tien minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Bestrooi de chocolade-courgette muffins voor het serveren met een beetje cacao.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis