Verwarm de oven voor en bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vet de bakvorm in met boter of met bakspray. Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter en cacaopoeder door. Doe het choco- kruimeldeeg in de vorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast om de choco-taartbodem te laten opstijven.
Meng de roomkaas en suiker tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door. Voeg aan het eind de chocopasta toe en mix alles nog even goed door.
Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het choco-cheesecake mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk het glad. Bak de choco-cheesecake 45 minuten in de oven. Prik na de baktijd een (saté)prikker in het midden van de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet, bak dan nog 5 minuten en controleer opnieuw of de cake gaar is.
Baktijd: 45 Minuten
Laat de choco- cheesecake goed afkoelen op het rooster en plaats de cake daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Minuten
Smelt het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk de gesmolten chocolade over de cake. Garneer de choco- cheesecake met frambozen.
Strooi wat nougatine over het chocoglazuur.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart