Decoreer de chocolade cheesecake bij het serveren eventueel met rode vruchten.
Plaats het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en leg de rand hierop. Sluit de springvorm goed af. Smelt vervolgens 60 gram boter in een pannetje en haal het pannetje van het vuur. Roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het mengsel en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm vervolgens ongeveer 10 minuten in de koelkast.
Hak de pure chocolade in kleine stukjes en smelt deze voorzichtig tot het glad en vloeibaar is. Dit kan met de magnetron op een lage stand of au bain-marie methode. Voor de magnetron: verwarm de chocolade in intervallen van 15 seconden en roer na elke interval goed door. Voor au bain marie: smelt de chocolade in een hittebestendige kom bovenop een pan met een laagje zacht kokend water, terwijl je af en toe roert.
Klop in een aparte schaal de MonChou glad met een mixer met garden. Voeg de MonChou toe aan de gesmolten chocolade en meng het geheel met de mixer tot een gladde massa.
Voeg water en de taartmix toe. Meng het geheel eerst ca. 1 minuut met een mixer op de laagste stand en daarna nog ca. 2 minuten op de hoogste stand.
Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng deze handmatig met een spatel door de massa. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de chocolade cheesecake ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak de chocolade cheesecake onweerstaanbaar door hem te decoreren met heerlijke rode vruchten, en zet de puntjes op de i om de taart helemaal af te maken!
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart