Bereid Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos volgens de aanwijzingen op de verpakking in een springvorm. Laat de taart goed afkoelen.
Laat de vellen gelatine weken in een kom met koud water.
Knijp de vellen gelatine uit. Smelt de witte en de pure chocolade in aparte kommen au bain-marie, voeg aan elke kom 2 vellen gelatine en 20 ml water toe, roer goed en klop in een aparte kom de slagroom stijf.
Klop met een mixer met garde de eiwitten samen met de poedersuiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Verdeel de slagroom over 2 kommen en spatel in de ene kom de witte chocolade en in de andere kom de pure chocolade door de slagroom. Verdeel de eiwitten over beide kommen en spatel tot een luchtige mousse.
Snijd de taart vervolgens vanaf het midden in gelijke plakken van 1 cm dik.
Bekleed een glazen kom met plasticfolie en bekleed vervolgens de gehele binnenkant van de kom met eenderde van de plakken cake. Druk deze goed aan.
Bestrijk de cake met een laagje sinaasappeljam en vul de eerste laag met de witte chocolademousse. Bedek met een laagje cake en volg met de pure chocolademousse en plaats de laatste laag cake er bovenop. Zorg dat er geen openingen meer zijn.
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de kom uit de koelkast en keer deze om. Stort de cake op een bord en verwijder de vershoudfolie.
Leg ondertussen de Dr. Oetker Glazuur Choco 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje vervolgens en bestrijk de Choco Bombe gelijkmatig met de glazuur.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes