Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.
Verwarm de oven voor. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.
Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.
Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het cheesecake mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk het glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar en laat daarna afkoelen.
Baktijd: 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Snijd de cheesecake in mooie puntjes en/of blokjes. Verdeel de salted caramel saus in streepjes over de blokjes. Strooi over ieder blokje wat Dr. Oetker nougatine voor een crunchy Cheesecake Salted Caramel.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart