Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.
Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem. Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.
Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.
Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het cheesecake mengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast. Giet voor een naturel cheesecake het beslag in één keer over de kruimelbodem. Giet voor een cheesecake met fruit de helft van het beslag over de kruimelbodem en strooi het fruit over het beslag. Verdeel daarna de rest van het beslag over het fruit, zodat het fruit volledig wordt bedekt.
Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar.
Baktijd: 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen-en-weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en een beetje zacht is, zoals bij pudding. Let op: als de cheesecake begint te rijzen, haal deze dan direct uit de oven.
Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1½ uur) en laat vervolgens de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart