Verwarm de oven voor, bij voorkeur elektrische oven met boven- en onderwarmte.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 140 °C
Temperatuur heteluchtoven: 130 °C
Bekleed de bodem van een bakvorm of ovenschaal met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter. Om de zijkant van de cheesecake heel te houden helpt het om de randen ook te bekleden met bakpapier.
Smelt de boter of margarine in een pannetje. Verkruimel ondertussen de kruidnootjes.
Neem het pannetje van het vuur en roer de verkruimelde kruidnootjes door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Klop met een mixer de MonChou glad en meng dit vervolgens met de crème fraîche tot een geheel.
Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en meng 2 minuten op de laagste stand.
Verdeel het beslag over de kruidnootjes kruimelbodem.
Plaats het bakblik of ovenschaal in het midden van de oven en bak de cheesecake met kruimelbodem in 50 tot 60 minuten gaar.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 50 - 60 Minuten
Laat de cheesecake ongeveer 1,5 uur afkoelen en plaats de taart daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.
Opstijftijd: 180 Minuten
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart