Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Smelt 80gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de verkruimelde koekjes (130 g) door de gesmolten boter. Duw in elk cupcakevormpje een schep kruimelbodem plat met een theelepel.
Meng de MonChou (800 g), kristalsuiker (150 g) en het citroenaroma (1 tl) tot een glad mengsel. Spatel één voor één de eieren (4 stuks) door het cheesecake-mengsel. Klop de slagroom (180 g) en de custard (2 el) lobbig. (🤓 Lobbig = wat dikker geklopt, maar nog net niet stevig. Vergelijkbare dikte als yoghurt). Schep de slagroom door het cheesecake-mengsel. Vul de cupcake vormpjes tot net een cm onder de rand.
Pak nu de hartuitsteker en zet deze voorzichtig in het midden van de cupcake. Neem de frambozensaus/jam en vul het hart met een klein laagje saus. Trek de hart uitsteekvorm voorzichtig naar boven toe weg, je hebt nu een frambozensaus hartje op je cheesecake! Plaats de cheesecake cupcakes in de oven en bak ze 50 minuten. Laat de Cheesecake cupcakes goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Positie rooster: Midden
Opstijftijd: 120 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Tijdens het bakproces lijkt het alsof de hartvorm volledig uitloopt, maar na het bakken en afkoelen komen ze weer terug in de oorspronkelijke hartvorm.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes