Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de natte ingrediënten (oranjebloesemwater, gesmolten boter, olijfolie, ei, azijn) toe en maak er een samenhangend deeg van. Kneed het deeg minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.
Verdeel het chebakiadeeg in 4 gelijke stukken, rol het deeg in folie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
Bestuif de werkbank met bloem en rol het chebakia deeg uit tot een dikte van 1 a 2 millimeter.
Snijd met een gekartelde deegsnijder vierkantjes van 8 bij 8 centimeter en snijd er 4 snede in.
Weef tussen de strookjes deeg door. Vouw het bovenste reepje deeg om. Haal het achterste reepje deeg over de andere repen en knijp je zijkanten samen. (dit vraagt wat oefening!)
Verwarm de olie tot 160°C. Bak de chebakia’s in ongeveer 4-5 minuten goudbruin.
Haal de chebakia’s uit het vet, tik het vet er af en dompel ze onder in de honing. Leg de honingkoekjes op een rooster om uit te lekken en bestrooi ze met wat sesamzaad.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes