Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Plaats een rooster of bakplaat in het midden van de oven. Verwarm de oven voor. Vul een muffinbakblik met de cakevormpjes.
Baktijd: 24 Minuten
Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk, boter en twee theelepels koek- of speculaaskruiden toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het hierna met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad cupcakebeslag.
Spatel 75 g geraspte wortel door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbollentang over de vormpjes. Bak de carrot cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.
Meng in een kom de Mix voor Botercrème met Griekse yoghurt en melk tot een gladde topping
Versier de afgekoelde wortel cupcakes met mooie toefjes yoghurttopping en een beetje geraspte wortel.
Van oranje en groene marsepein of fondant kun je eventueel een wortel maken en deze op de toef leggen.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes