Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en plaats het rooster onder het midden van de oven.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Pers het sap uit de helft van de sinaasappel en schenk dit in een bakje. Voeg de rozijnen toe en zet deze opzij.
Doe de biscuittaart mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.
Voeg de rozijnen (inclusief het sap dat niet is opgenomen), de wortel en kaneel toe aan het beslag en roer deze, met behulp van een spatel, door het beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Laat de carrot cake vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Leg de carrot cake ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.
Laat de carrot cake goed afkoelen.
Schep de Monchou in een beslagkom en mix deze met een mixer op laagste stand glad.
Voeg vervolgens de kwark, de poedersuiker en het sinaasappelsap toe en meng het geheel met een mixer op de hoogste stand goed door elkaar.
Snijd de carrot cake horizontaal doormidden zodat er twee plakken ontstaan.
Verdeel met een mes op spatel de frosting over de eerste laag carrot cake en leg vervolgens de tweede laag van de carrot cake erboven op. Verdeel hier de overige roomkaas frosting over.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart