Verwarm de oven voor.
Baktijd: 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.
Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.
Voeg het andere ei toe aan het eigeel in de grote kom, samen met de basterdsuiker. Klop het mengsel gedurende 2 minuten totdat het dik en schuimig is geworden.
Giet langzaam de zonnebloemolie bij het mengsel terwijl je op lage snelheid blijft mixen, totdat het goed gemengd is.
Voeg het bloemmengsel toe aan het mengsel en roer het voorzichtig door met behulp van een grote lepel of een rubberen spatel.
Voeg een beetje Backin bakpoeder toe aan het eiwit en klop het tot zachte pieken.
Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer vervolgens de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel tenslotte het opgeklopte eiwit er luchtig doorheen. Giet het mengsel in het bakblik.
Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar.
Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster.
Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad.
Voeg de kwark, poedersuiker, sinaasappelrasp en citroensap toe en mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.
Nadat je de Carrot Cake hebt bestreken met een heerlijke laag frosting, kun je deze in 16 blokjes snijden.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake