Bereid de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, eieren en koude koffie. Vul de cakevormpjes met het beslag en bak ze 5 minuten langer dan de aangegeven baktijd.
Baktijd: ongeveer 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Neem de muffins uit de oven en laat ze 10 minuten uitdampen. Prik met een bakpen of breinaald in elke muffin ca. 6 gaatjes en besprenkel de muffins met de koffielikeur of siroop. Doe dit in delen, zodat de likeur of siroop door het muffindeeg wordt opgenomen. Laat de muffins helemaal afkoelen.
Neem de muffins uit de papieren vormpjes en zet ze in een schaal of bakvorm. Roer de mascarpone los met slagroom en 2 zakjes vanillesuiker. Klop dit met een mixer met garden luchtig en spuitbaar. Spuit op elke muffin een grote rozet room. Druk bovenop in de room een koffieboontje en zet de muffins in de koelkast.
Laat ze ca. 3 uur opstijven. Smelt Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en lepel het over de room op de muffins.
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins
Muffins