Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Cakepops maken is eenvoudig. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
Breek de witte chocolade in stukken en verwarm het au bain marie. Giet de suikerhartjes over in een schaaltje. En leg de lollystokjes klaar. Haal de cakepops uit de koelkast of vriezer.
Zet de kom met gesmolten witte chocolade op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat de chocolade vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen. Doop 1 cm van het lollystokje in de chocola. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de chocolade snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.
Doop de cakepop in zijn geheel in de chocolade. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige chocola eraf en voorkom je eventuele druipers.
Strooi Suikerhartjes over de cakepop en dip daarna de cakepop in de suikerhartjes om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden.
Vergelijkbare recepten
Cakepops
Cakepops
Cakepops