Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.
Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Mix de boter tot een romige crème.
Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de laagste stand van de mixer. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid voor een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar. De brownie is klaar als de bovenkant glanzend is, iets ingezakt en van binnen nog vochtig.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 40 Minuten
Laat de brownie goed afkoelen in de bakvorm.
Haal uit de brownie uit de bakvorm en snijd met een scherp mes voorzichtig in twee brownielagen.
Verdeel de salted caramel over de onderste brownielaag.
Smeer gelijkmatig uit. Leg nu de bovenste brownielaag op de laag met salted caramel.
Maak de lemon curd een beetje warm. Smeer de bovenkant van de brownie hiermee in.
Bestrooi met poedersuiker. Snijd de chocobrownie met salted caramelvulling en lemon curd in 12 stukjes en serveer meteen.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies