Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag.
Verwarm het wafelijzer voor en vet het in met de bakspray van Dr. Oetker. Gebruik een ijstang of lepel om een portie browniebeslag in het midden van het wafelijzer te plaatsen. Sluit het wafelijzer en bak de wafel enkele minuten, totdat deze gaar en krokant is. Haal de wafel voorzichtig uit het wafelijzer en leg deze op een rooster om af te koelen. Herhaal deze stappen totdat al het beslag op is. Laat de wafels volledig afkoelen op het rooster voor de beste textuur en smaak.
Klop de roomkaas op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de cream cheese frosting iets dikker wordt.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de cream cheese frosting gemengd kan worden. Klop het in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige cream cheese frosting.
Maak de wafeltaart door eerst een wafel op een bord te leggen. Spuit een laag roomkaastopping op de wafel en leg er vervolgens een tweede wafel bovenop. Herhaal dit proces totdat je drie lagen hebt, waarbij je eindigt met een laag roomkaastopping bovenop. Decoreer de taart eventueel met verse aardbeien en sprinkles voor een feestelijke afwerking!
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies