Bekleed de bodems van de bakblikken met bakpapier. Bestrijk de zijkanten met boter, of spuit de zijkanten in met bakspray, en bestrooi deze met een beetje bloem.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Doe de boter in een beslagkom en mix het met een mixer met garde zacht en romig (niet luchtig kloppen). Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng dit alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid tot een glad beslag.
Plaats de springvormen op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 25-30 minuten. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is. Laat de brownies volledig afkoelen in de springvormen voordat je deze verwijdert. Hierdoor zal de brownie stevig worden waardoor deze geschikt is om als taartlaag te gebruiken.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garde in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de mascarpone toe en mix deze kort door de smeuïge boter. Voeg de koude melk en de botercrème mix toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garde op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Zet de botercrème vervolgens apart.
Zet sterke koffie of espresso en laat deze afkoelen in een plat bord of schaal. Zet dit even apart.
Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmondje. Plaats een brownielaag op een mooi bord. Spuit 8 toefjes op de taart, zo hoog als twee op elkaar gestapelde lange vingers.
Halveer de lange vingers in de lengte, dompel ze kort aan beide kanten in de sterke koffie/espresso en plaats deze tussen de toeven mascarpone-botercrème. Leg in de middencirkel nogmaals lange vingers die doordrenkt zijn met koffie en sluit af met de mascarpone-botercrème. Zo ontstaat er een egale laag waarop de tweede brownielaag geplaatst kan worden.
Plaats nu voorzichtig de tweede brownielaag. Decoreer de bovenkant met de mascarpone-botercrème en bestrooi tenslotte met cacaopoeder.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies