Verwarm de oven voor
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.
Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Laat de brownie volledig afkoelen.
Klop de eierdooiers met de poedersuiker en de amaretto schuimig, dit duurt ongeveer 10 minuten. Schep voorzichtig lepel voor lepel de mascarpone door het eiermengsel.
Bestrijk de brownies met de koffie-extract en bestrijk de brownies vervolgens met de mascarpone-room. Haal de lange vingers door het sterke koffie en leg deze op de mascarpone-room. Breng opnieuw een dun laagje mascarpone-room over de lange vingers. Doe het laatste room in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de tiramisu en zeef cacaopoeder boven de toefjes.
Zet de tiramisu minsteren 3 a 4 uur in de koelkast en vervolgens kan je genieten van je heerlijke zelfgemaakte brownie tiramisu!
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies