Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig (niet luchtig kloppen). Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de laagste snelheid door tot een glad beslag.
Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Laat helemaal afkoelen en snijd in 8 gelijke stukken.
Snij met een mesje de hoekjes van de bovenkant van de brownies eraf, zodat ze de vorm van een ijsje krijgen. Leg ze op een rek en steek in elke brownie een ijsstokje. Koel 1 uur in de vriezer.
Opstijftijd: 60 Minuten
Smelt de witte chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water op het vuur.
Verdeel de gesmolten chocolade over drie kommen en voeg wat druppels kleurstof toe zodat de chocolade de juiste kleur heeft. Je kunt voor het kleuren van chocolade het beste kleurstof op oliebasis gebruiken.
Haal de brownie-ijsjes uit de vriezer en giet met een lepel de gekleurde witte chocolade over de brownies tot ze helemaal bedekt zijn. Koel het geheel 15 minuten in de koelkast.
Opstijftijd: 15 Minuten
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de brownies uit de koelkast en bedruip ze aan de bovenkant met de gesmolten pure chocolade. Bestrooi met sprinkels naar keuze en laat afkoelen totdat de chocolade is gestold.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies