Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.
Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Mix de boter tot een romige crème.
Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de laagste stand van de mixer. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid voor een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar. De brownie is klaar als de bovenkant glanzend is, iets ingezakt en van binnen nog vochtig.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 40 Minuten
Laat de brownie goed afkoelen in de bakvorm.
Leg het zakje Glazuur Choco alvast in een pannetje of kom met een ruime hoeveelheid heet water. Verwarm de glazuur gedurende 10 minuten.
Snijd ondertussen de afgekoelde brownie voorzichtig met behulp van een brood- of taartmes overdwars in twee lagen. verdeel een ruime hoeveelheid van de karamelsaus of salted caramel over de onderste helft. Leg de bovenste helft er weer op.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en kneed goed door.
Knip de bovenhoek van het zakje af en verdeel de vloeibare glazuur over de toplaag van de brownie.
Snijd de chocobrownie met salted caramelvulling en een chocoglazuur in 12 gelijke stukjes.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies