Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvormen naar beneden.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water toe. Meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad Brownie beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de Brownies in de oven.
Baktijd: 20 Minuten
Doe de MonChou Zacht & Luchtig en de crème fraiche in een kom en mix met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en mix het op de laagste stand op een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
Haal de Brownies na het bakken uit de oven en verdeel het Cheesecake beslag over de bakvormen.
Knip een hoekje van het zakje frambozensaus en verdeel deze in vier strepen over de breedte van de bakvorm. Trek, met een mes, in de lengte vier strepen door de saus. Doe dit steeds in tegenstelde richting. Zo krijg je een leuk patroon.
Bak de Brownie-Cheesecake nog 20-30 minuten.
Laat 'm afkoelen en snijd 'm in mooie vierkante stukken.
Baktijd: 20 - 30 Minuten
Maak de Brownie-Cheesecake extra lekker. Meng een reep fijngehakte witte chocolade (75 g) door de cheesecake vulling. De witte chocolade Brownie-Cheesecake met witte chocolade maak je extra lekker met een zelfgemaakte blauwe bessen-bramen gelei. Hiervoor heb je nodig: 150 g blauwe bessen, 100 g bramen, 2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 30 g honing en een staafmixer.
Laat de gelatineblaadjes wellen in koud water. Pureer 100 g blauwe bessen en de bramen met een staafmixer fijn. Doe 5 eetlepels water en de honing in een steelpan, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en verhit totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen en roer door de vruchtenpuree. Verdeel de gelei over de Brownie-Cheesecake en laat deze in de koelkast opstijven.
Bij de extra touch heb je de frambozensaus niet nodig. Stap 6 van het recept kun je overslaan. Een lekkere tip: de frambozensaus is ook lekker door yoghurt of vla.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak